Experți INDEX AntiCovidTM

În contextul pandemiei de Covid19, Indexul AntiCovidTM, un instrument care definește percepția publică cu privire la priorități de acțiune în Timișoara, își propune să identifice nevoile cele mai urgente ale comunității pe timpul crizei pentru a permite o mai bună administrare a eforturilor instituțiilor publice și campaniilor umanitare aflate în desfășurare.

Experții care au acceptat să fie prezentați pe site sunt:

Brîndușa Armanca: Ziaristă şi profesor universitar în jurnalism. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta (2006-2012), calitate diplomatică în care a deținut președinția Uniunii Europene a Institutelor Culturale, EUNIC Hungary. A lucrat ca redactor în echipe prestigioase la Radio
Europa liberă, la publicații ca Expres, Temesvári Új Szó, Orizont sau Ziua, unde a fost director
coordonator editorial, precum și la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus ca director
timp de şase ani. Realizează rubrica Media culpa în revista „22” si este Senior Editor la Radio
Europa liberă. În afara sutelor de articole de presă, interviuri, emisiuni de radio şi televiziune
care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat volume de media și a realizat filme
documentare recompensate cu premii naționale și internaționale, iar activitatea culturală
cu Distincția Academiei Române și cu o înaltă distincție culturală a din partea ministrului culturii
ungar pentru diplomație culturală. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a numeroase organizații
ca GDS, AZIR/AEJ, ECREA, Societatea Timișoara.


Dan Bugariu este arhitect software, strateg și specialist smart city. Dan coordonează sau a co-fondandat cateva proiecte care vizează dezvoltarea capacității organizațiilor și orașelor: asociația Smart City, programul Upgrade My City, centrul MultipleXity, organizația Growceanu, organizația FABER, proiectele DataPortal și OGP local.


Mihai Gafencu: Profesor universitar, coordonator institutional Erasmus al UMFT din 2011, fost manager spital, vicepresedinte comisie ms de nefrologie pediatrica, Societatea Rom. de Nefrologie si Urologie Pediatrica, membru consiliu director  Societatea Rom. de Nefrologie, precum si Asociatia Timisoara CC2021


Andrei Săvescu: avocat în Baroul București (1994), coordonator JURIDICE.ro (2003), membru fondator al Asociației pentru Tehnologie și Internet (2004), președintele Societății de Științe Juridice din România (2009), arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2009), cercetător asociat în cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române (2010), profesor invitat la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara (2015).