Index AntiCovidTM – 11 mai 2020

Indexul AntiCovidTM este un instrument utilizat pentru a defini percepția publică cu privire la priorități de acțiune la nivelul comunității locale pe durata crizei.Indexul este realizat săptămânal pe baza răspunsurilor la un chestionar ce cuprinde un set constant de teme ce ar putea fi considerate ca priorități în perioada următoare. Eșantionul consultat este format dintr-un grup de experți din diverse domenii de activitate: Dan Bugariu, Horia Cardos, Melania Cincea, Melinda Dinca, Mircea Dragu, Mihai Gafencu, Alexandru Iovanovici, Octavian Jurma, Ciprian Man, Marius Matichescu, Valentin Muresan, Laila Onu, Bazil Popovici, Oana Simionescu, Mihaela Tilincă, Laurentiu Tiru, Iozefina Tudor, Mihaela Vetan, Jose Miguel Vinals, Andrea Wolfer.

TemaScor
Identificarea focarelor de infecție4.6
Capacitatea sistemului medical4.5
Testare4.3
Comportament social4.2
Recesiune4.1
Izolare4.0
Inovație3.9
Relații de muncă3.8
Dezinformare3.4
Alegeri3.1
Concurență2.5
Index AntiCovidTM – 11 mai 2020

În această ediție a indexului, în urma consultării  experților, a rezultat că în raport cu percepția acestora, tema prioritară pentru comunitatea timisoreană este Identificarea focarelor de infecție. Foarte apropiată ca prioritate, în viziunea acelorași experți, se află și tema capacității sistemului medical timișorean de a face față în următoarea perioadă.
Indexul este o inițiativă a Platformei AntiCovidTM, realizată în colaborare cu Departamentul de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul UVT. 

Indexul prezintă o perspectiva multidisciplinară ponderată cu privire la temele percepute de către experții consultați ca priorități pentru comunitatea locală în perioada ce urmează.

Rezultatul indexului este pus în discuție în cadrul Forumului AntiCovidTM cu scopul de a contribui la calibrarea eforturilor inițiativelor și campaniilor umanitare către teme prioritare pentru percepția publică.