Inițiative

și campanii umanitare

Inițiativă umanitară: acțiune de antreprenoriat social având drept scop îmbunătățirea situației/stării unui grup vulnerabil (de exemplu, persoane afectate de pandemia de Covid-19). Cu alte cuvinte, scopul acțiunii este unul social (și nu maximizarea profitului). Modelul de acțiune poate include atât activități filantropice, cât și tranzacții comerciale, atâta vreme cât scopul rămâne unul social. Inițiatorii acțiunii pot fi persoane fizice sau juridice (organizații neguvernamentale nonprofit, firme, instituții publice), individual sau ca grup. 
Campanie umanitară: acțiune de antreprenoriat social derulată pe o anumită perioadă de timp sub formă de cicluri repetitive. 


În prezent, pe platforma AntiCovidTM sunt înregistrate 17 inițiative și campanii umanitare care răspund la criza provocata de Covid-19.

Antreprenorii Timisoreni Livreaza

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consiliere online pentru bătrânii, persoanele izolate la domiciliu și din păcate, și persoane care nu mai au bani pentru alimente.

CivicStream -#VocileSolidaritatii

Servicii oferite: conținut video atrăgător rezultat din interviuri cu cei care derulează campanii civice/ umanitare în Timișoara pentru persoane active online din Timișoara care ar putea dona sau ar putea deveni voluntari

Connected for health in COVID19 Crisis

Servicii oferite: livrare produse de igienă personală, realizare conținut media, Realizare aplicații mobile legate de COVID-19 pentru cadre medicale din spitale din județul Timiș și ale unități medicale private care au continuat activitatea pe perioada situației de urgenta

EducaTM

Servicii oferite: colectare calculatoare/laptopuri/tablete / smartphone-uri pentru elevi din familii marginalizate socio-economic care nu au acces la educație online

Farmaciștii Solidari

Servicii oferite: facilitarea comunicării dintre farmaciștii și pacienții din diverse orașe, prin digitalizare pentru pacienți, voluntari și coordonatori de voluntari pe partea de distributive medicamente.

Inițiativele StudentPlus

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consliere online pentru persoane cu nevoi speciale (bolnavi, cazuri sociale, etc.) și persoane peste 65 ani; Echipamente de protecție pentru medici, asistente, poliție, armată și voluntari; Donații calcuatoare/laptopuri pentru elevi/studenți în nevoie.

Împreună în Timișoara

Servicii oferite: informare pentru persoane aflate în nevoie de sprijinul comunității, fie că este vorba de persoane vulnerabile în fața Covid19, fie că este vorba despre persoane care au rămas fără venituri și se descurcă tot mai greu pe această perioadă, fie că vorbim despre persoane care au nevoie de îndrumări.

ÎnBine

Servicii oferite: Conținut media optimist pentru bătrânii, persoanele izolate la domiciliu și din păcate, și persoane care nu mai au bani pentru alimente.

Materiale educaționale utile în perioada pandemiei

Servicii oferite: materiale educaționale pentru elevi și profesori

Reclădim Speranța

Servicii oferite: donare de aparatura și echipamentele de protecție pentru spitale/cadre medicale și livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală pentru și grupuri vulnerabile

Solidari în fața Covid-19 / Timotion

Servicii oferite: strângere de fonduri şi redistribuirea lor acolo unde au cel mai mare impact pentru comunitățile vulnerabile, spitale și medicii de familie și echipele de intervenție

Solidaritate+Responsabilitate=Sănătate în Comunitate

Servicii oferite: livrare alimente, livrare produse de igienă personală, strângere de fonduri şi redistribuirea lor, servicii medicale pentru comunități defavorizate din mediul rural, cu accent pe copii.

Suport psihologic pentru comunitate (UVT)

Servicii oferite: consiliere psihologică online pentru Comunitatea UVT (cadre didactice, studenți și angajați), precum și persoanele aflate în carantină și izolare din Timișoara

TeaM2121 – forum de discuții cu secțiune pentru covid

Servicii oferite: informații generale pentru locuitorii Timișoarei cu acces la internet

UPT în luptă cu COVID-19

Servicii oferite: cercetare în domeniul medical, inginerie medicală, inginerie chimică pentru spitale

Vă ajutăm din Timișoara!

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consiliere online, livrare echipamente medicale, transport pentru persoanele vulnerabile, persoanele fără venituri, diverse instituții.

Ventilate Me/VentilaTM

Servicii oferite: fabricare de aparatură medicala (ventilatoare mecanice, casti PEPR, semi-masti cu filtre interschimbabile, masti textile), echipamente de decontaminare si circuite de separare a fluxurilor inspre zone contaminate aplicatii mobile pentru organizatiile din sistemul spitalicesc, personal medical, pacienți de COVID-19, alte categorii de cetățeni.