Solicitare in baza Legii nr. 544/2001 către Min. Educației

Catre:                 Ministerul Educatiei si Cercetarii

In atentia:           Dnei. Monica Anisie, Ministru

Referitor la:        solicitare in baza Legii nr.544/2001, privind organizarea anului scolar 2020 – 2021, in contextul pandemiei de Covid-19  

Stimata doamna Monica Anisie,

In vederea informarii cetatenilor cu privire la organizarea anului scolar 2020-2021, in contextul pandemiei de Covid-19, in numele Platformei AntiCovidTM, va solicitam, in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, raspunsuri la urmatoarele aspecte de interes public:

1. care sunt scenariile de lucru ale ministerului, de la acest moment, privind anul scolar 2020 – 2021 (demarare integrala / partiala / combinata a activitatilor educationale fata-in-fata in scoala) si care sunt variabilele corespondente ale evolutiei pandemiei de Covid-19, in functie de care ar urma sa se aplice unul sau altul dintre aceste scenarii?

2. care sunt masurile, pe care le aveti acum in analiza la minister, pentru reducerea numarului de copii dintr-o clasa pentru anul scolar 2020 – 2021, in contextul pandemiei de Covid-19?

3. care este procentul scolilor care NU pot asigura distantarea fizica in contextul pandemiei de Covid-19, pe infrastructura existenta?

4. care este procentul scolilor care POT asigura distantarea fizica in contextul pandemiei de Covid-19, pe infrastructura existenta?

5. care este procentul scolilor care POT asigura distantarea fizica in contextul pandemiei de Covid-19, DAR doar conditionat de investitii in modernizari si/sau modificari fie ale spatiilor existente?

6. care este procentul scolilor care POT asigura distantarea fizica in contextul pandemiei de Covid-19, DAR doar conditionat de condensarea și/sau alternarea orelor pe tot parcursul zilei?

7. cine va avea responsabilitatea verificarii si validarii procedurilor proprii elaborate de unitatile de invatamant preuniversitar si universitar privind desfasurarea activitatilor educationale, organizarea circuitelor de intrare si iesire si igienizarea / dezinfectarea respectivei unitati?

8. care sunt masurile ministerului, prevazute pe perioada vacantei de vara, pentru formarea si/sau consolidarea de competente digitale ale personalul didactic si care sunt sursele lor de finantare?

9. care este data estimativa a lansarii Bibliotecii scolare virtuale si pentru care dintre nivelurile educationale specifice sistemului national de invatamant va fi ea lansata?

10. care sunt masurile ministerului privind digitalizarea sistemului national de invatamant, inclusiv in ceea ce priveste partea administrativa si de organizare interna?

Conform art.20, alin.4 din Hotararea Guvernului nr.123 din7 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legiinr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, ,,cererile formulate in scris, pe suport de hartie sau pe suport electronic (e-mail), inclusiv cele prevazute la alin.(3),se inregistreaza la structurile sau la persoanele responsabile de informarea publica directa, care elibereaza solicitantului o confirmare scrisa continand data si numarul de inregistrare a cererii”.

Solicitam ca numarul de inregistrare al cererii, precum si informatiile enuntate in prezenta cerere sa ne fie furnizate in format editabil, la urmatoarea adresa de e-mail: transparenta@anticovidtm.ro.

Nu in ultimul rand, va rugam ca informatiile pe care le aveti deja si care, deci, nu necesita procesare suplimentara, sa ni le oferiti cat mai repede posibil, deoarece sunt foarte importante pentru clarificarea unor aspecte aflate in prezent in dezbatere publica. Va rugam, asadar, sa nu asteptati sa ne transmiteti raspunsul doar atunci cand aveti date pentru toate punctele solicitate.

Raspunsurile obtinute vor fi publicate in cadrul Buletinului informativ AntiCovidTM, publicatie saptamanala, disponibila online. Buletinul este o initiativa a Platformei AntiCovidTM. Scopul Platformei AntiCovidTM este informarea publicului despre initiative/campanii umanitare derulate in Timisoara in contextul crizei generate de Covid-19, prin realizarea unei perspective integrate la nivelul municipiului. Platforma AntiCovidTM este rezultatul initiativei mai multor organizatii neguvernamentale cu vocatie civica si institutii publice de a crea un parteneriat dedicat sustinerii eforturilor initiativelor/campaniilor umanitare active in Timisoara.