Sprijinul Timotion în contextul COVID-19: de la spitale la grupurile vulnerabile

Platforma Timotion a început din 16 martie să strângă fonduri prin proiectul Solidari în fața COVID-19, reușind până în prezent să adune peste 295000 de lei din comunitate, pentru comunitate.

În prima lună fondul a susținut 32 de spitale prin donarea de echipamente medicale (1 aparat testare PCR, 2 ventilatoare, 4400 kituri de testare, 10000 de viziere și 15000 de măști și alte echipamente).

Recent platforma oferă sprijin financiar și pentru grupurile vulnerabile în contextul actual de criză. Primii bani au fost trimiși chiar în săptămâna dinaintea Paștelui ortodox, către 5 ONG-uri care s-au angajat să ajute mai multe grupuri și familii năpăstuite de schimbările produse de criza națională.

Primele fonduri strânse pe platforma Timotion în contul Solidari în fața COVID-19 pentru comunitățile vulnerabile, au fost transferate către următoarele ONG-uri:

1. Fundația Timișoara 89 – 12.749 RON – ajută 48 persoane fără adăpost cu medicamente, tratament, produse de igienă în perioada de criză. Printre cei 48 de adulți fără adăpost se numără mai multe persoane în vârstă, peste 65 de ani, care au diverse afecțiuni cronice și care vor primi tratament la sediul Fundației Timișoara 89, unde sunt aflați în izolare, și unde primesc adăpost, hrană și medicamentele necesare pentru a nu ajunge la spital.

2. Fundația Missio Link Internațional – 20.000 RON – distribuie produse alimentare, de igienă, scutece și alte produse extrem de necesare către 63 de familii cu copii din orașul Recaș, rămase fără venituri din pricina crizei naționale, dar și către cele 7 mame tinere, între 16 și 24 de ani, cu 8 copii sub 3 ani, victime ale abuzului domestic sau a traficului de persoane, aflate în centrul maternal al fundației.

3. Asociația Acasă în Banat – 8.000 RON – pe lângă strângerea de fonduri și de bunuri in-kind pe care o realizează asociația în acest moment; distribuie alimente și produse de igienă de bază către 200 de familii cu copii sau vârstnici din județele Timiș și Caraș, sau care și-au pierdut veniturile și locurile de muncă din pricina crizei COVID-19.

4. Asociația CRIES – 19.500 RON – distribuie hrană și alimente către 2 centre de primire a persoanelor fără adăpost din Timișoara, respectiv beneficiarii Fundației Timișoara 89 și beneficiarii Federației Caritas. Parte din hrana pentru grupurile vulnerabile va fi achiziționată de la producători locali, deasemenea afectați de scăderea comenzilor și a producției pe timp de criză.

5. Asociația InEdu – 8000 RON – distribuie produse alimentare și de igienă de bază către 40 de familii cu copii sau persoane fără adăpost din comuna Biled, deasemenea afectate financiar de criza provocată de COVID-19.