#TransparențaCreșteEficiența sau despre cum ne ajută L544/2001@TM în contextul pandemiei

Campania #TransparențaCreșteEficiența are ca scop informarea comunității privind răspunsurile date de autorități la un set de intrebari de interes public:

  • Care este situația focarelor comunitare în Timișoara? Există? Nu există? Unde sunt? Cum sunt monitorizate?
  • Care este capacitatea de testare la Covid19 în Timișoara?
  • Câte paturi alocate bolnavilor cu Covid-19 există în spitalele  din Timișoara? Câte sunt ocupate?
  • Care este numărul de paturi ATI în Timișoara? Câte sunt pregătite pentru bolnavi Covid-19, în Timișoara? Câte sunt ocupate?
  • Cum a evoluat capacitatea spitalelor din Timișoara de a face față problemelor generate de Covid-19? (paturi, ventilatoare, viziere, măști, combinezoane etc.)
  • Există echipamentele necesare (ex. ventilatoare) acolo unde este nevoie de ele? (problema distribuirii corespunzătoare a resurselor)
  • Cum este asigurat accesul la servicii medicale în caz de urgențe pentru pacienții non-Covid-19? (accident de mașină, accident vascular cerebral etc.)

Platforma #AntiCovidTM a lansat, bazat pe L544/2001, o campanie de trimitere de ”cărți poștale” către autoritățile publice din Timișoara care au competente privind pandemia de Covid-19:
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Timişoara (prin intermediul Primăriei Municipiului Timișoara)
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș (prin intermediul Instituției Prefectului Județul Timiș)
Direcția de Sanatate Publica Timiș.

Este de dorit ca, la nivelul comunității, cât mai mulți cetățeni și organizații neguvernamentale să trimită cărțile poștale către autoritățile competente.

Organizațiilor din alte orașe, interesate să preia acest model de acțiune, le putem pune la dispoziție sursa pt grafica utilizată în vederea direcționării propriilor campanii către instituțiile publice destinatare din comunitățile lor. Cei din București, pot să scrie direct guvernului și ministerelor de resort. 

Nu trebuie citată platforma AntiCovidTM, dar ideea este să dăm coerență demersurilor noastre utilizând aceeași denumire pt campanie, respectiv #TransparențaCreșteEficiența. Eventual și formatul de carte poștală (evident, fotografiile și adresele de email diferă de la comunitate la comunitate).  

💥Am demarat campania #TransparențaCreșteEficiența prin care solicitam autorităților locale răspunsuri clare la întrebări…

Posted by AntiCovidTM on Tuesday, May 19, 2020